Makedonya Gezi Rehberi

Makedonya gezimde Bitola (1 gün) > Ohrid > Mavrovo (1 gün) > Üsküp (1 gün) > Ohrid (3 gün)>…Diğer Balkan Ülkeleri… >Üsküp (2 gün) > İstanbul rotasını izledim. Balkan turumda keyifli geçen 25 günde, ilk defa ziyaret ettiğim 6 ülke, 21 şehir/kasaba oldu ve çok keyifli anılar biriktirdim.
Makedonya gezilecek yerler arasında Üsküp, Ohrid, Struga, Tetova (Kalkandelen), Veles (Köprülü), Ştip (İştip), Gostıvar, Kumanova şehirleri bulunuyor. Arnavutluk’a 151 km, Bulgaristan’a 148 km, Yunanistan’a 246 km, Sırbistan’a ise 221 km uzaklıkta yer alıyor.
Tipik Orta Avrupa kara iklimi görülen ülkede, kışlar soğuk ve karlı, yazlar serin ve yağışlı geçiyor. Ülkenin resmi dili Makedonca, ayrıca Arnavutça, Hırvatça, Sırpça ve Türkçe de kullanılıyor. Makedonya nüfusunun %67’si Ortodoks Hıristiyan, %30’u Müslüman ve kalan %3’ü de diğer dinlere mensup.
Balkan Turları arasında ilgi gören Makedonya, Türkiye’ye göre oldukça da ucuz bir ülke. Makedonya’da, mütevazı bir bütçeyle en lüks restoranda yemeğimi yedim, en merkezi yerde çayınızı, kahvenizi, içkimi içtim. Fiyatlar oldukça makul. Para birimi olarak Dinar kullanılıyor, Euro da kabul ediliyor. Ülke Türkiye’ye göre 1 saat geride. Yeni Yıl 12 Ocak’ta Ortodoks Noel’i  ise 7-8 Ocak’ta kutlanıyor ve bu tarihlerde ülke tatile giriyor.
Makedonya-Turlari
Burası ilgi gören küçük bir yer olduğundan, özellikle yaz döneminde, gitmeden önce otel ayırtmakta fayda var. Çok sayıda pansiyon ve apart da bulunuyor. Otobüs ile şehre geldiğinizde daha iner inmez size otel satmak isteyenler etrafınıza doluşabiliyor.
Türk Hava Yolları ve Pegasus özellikle kış aylarında Üsküp’e oldukça ucuz tarifelerden uçak bileti sunuyor. İstanbul’da otogardan otobüsler de kalkıyor ya da arabanızla 12 saatlik bir yolculukla Makedonya’ya ulaşabiliyorsunuz.
İnsanlarının sıcaklığıyla şaşırtan, ucuz, güvenli, görülesi bu küçük Balkan ülkesi olan Makedonya vizesiz ülkeler arasında yer alıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Makedonyada gezilecek yerler