Kokino Alanı, Kumanovo

kokino alanı kumanovo
Kokino Alanı, Kumanovo

Kumanovo’nun (Üsküp’e bir saat mesafede) yakınında, Makedonya’nın kuzeydoğusundaki Tatikev Kamen’in zirvesinin başlangıcında bulunan Kokino oldukça ilginç arkeolojik alan olarak karşımıza çıkıyor.
2001 yılında keşfedilen Kokino 4000 yıl önce Ay ve Güneş hareketlerini incelemek için kurulmuş tarihi gözlem alanıdır. Günümüzde alan halka açık olarak hizmet vermekte. Böylece Kokino’yu özgürce inceleyebilir ve çevrenin muhteşem güzelliğini kameranıza kaydedebilirsiniz.

Rahibe Teresa Evi, Üsküp

rahibe teresa evi üsküp
Rahibe Teresa Evi, Üsküp

Rahibe Teresa’nın hayatına dair ilginiz varsa anısına düzenlenmiş evi ziyaret etmeyi sakın unutmayın. 2009 yılında Rahibe Teresa anısına kurulan ev halen Makedonya’nın en çok dikkat çeken turistik noktalarından birisidir.
Rahibe Teresa’nın hayatına ilişkin mobilyalar, dökümanlar ve çeşitli eşyaları inceleyebilirsiniz. Evin önünde Rahibe Teresa’nın heykeli de bulunmakta.

Ohrid Gölü ve Kasabası

Ohrid gölü Makedonya
Ohrid Gölü – Flickr @PetarS

Sadece turistlerin değil Makedonlar için de yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan Ohrid kasabası ve Ohrid gölü Makedonya’nın tartışmasız en güzel bölgesidir. Görülmesi gereken turistik noktaların yanında Ohrid’in tarihi kasabasında ortaçağ duvarları ve Kaneo’da bulunan St. John Kilisesi ve çok güzel ortaçağ mimarisine sahip, harika fotoğraflar çekmenize olanak verecek Ohrid’in tarihi bölgesinin ve Ohrid gölünün harika fotoğraflarını çekmenize olanak sağlayacak yüksek konumuyla Samoil Kalesi (Ohrid Kalesi) gibi tarihi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Makedonyada gezilecek yerler